expressing the inspired little DREAM.

ART OF LIFE.SIMPLE.ABSTRACT.INSPIRED.



Friday, 13 April 2012

Extra Knowledge.

After a long time, akhirnya today Im updating my Blog. 
Seriously, i've been so Busssssyyyyyyy far the last few weeks ( this weeks also not EXCLUDED)! I means April such an 'Assignment' weeks bole takk!! ughhhhh!
Memang sangat-sangat-sangat & sangat memenatkan otak & mentaliti perasaan ku sebagai seorang insan yang bergelar pelajar (huhhh, kau!!).. 
 Tapi bukanlahh salah Lecturer, actually memang dah keja dorg arr nak bg assignment, presentation, mind map & ntah apa-apa lagi larrhh, idonknoe. 
But, the point is semua lecturer nak buat benda yang sama, so of course saya dah rasa lain macam dah.. rasa sangat tenssiiiiiiioooooonnnnn.. huhhh! 
tapi after hand in tasks tu semua, selesai presentation, rasa dia macam feedback tu not worth the efforts. Contoh, tido kul 4-5 pagi tapi esoknya presentation & assignment cam besa jerr. huhhh. sedeyhhhh larr kau! tapi takpa larrr. ini budaya budak menara gading yang sepatutnya kan. 
Pukul 12 bukan lagi waktu tidur tapi waktu menyiapkan ( last minute touch up ) assignment .. OPPsss!
* still I learns something more when I'm do more, so give me more Please!!!*

Rasanya minggu nie bulan nie cam terlebihhhh Lepak & terlebihhh Gosiiip & terlebiHHh  "talk heart to heart".
N of cozzz, kalo guna mulut, 2 jam rasa 2 minit, lain lahh kalo guna minda ( study) , 2 jam rasa 2 hari. ada bezanya kan?? yup.. beza sangat.
After all the conversation, The Gossipation & All the 'open heart session'.. terasa sesetengah hubungan lebih terbuka, lebih erat & lebih ikhlas. Banyak yang kita ketahui, tak semua perkara perlu dipendam, tak semua perkara perlu diluahkan.

Dan satu lagi, I really believe in " Don't Jugde the Book by it's Cover".
why..?? cause i knows so many friends, & usually they are not who's they looks like. they're so unpredictable. that's why i always try to getting knows others closely. ( for certain persons only, sometimes I really can't accept the outer personalities that I can't tolerate with, & I don't wanna getting knows more)
sometimes, kata-kata terlepas daripada mulut & ia tak dapat ditelan balik.. ada akibat daripada semua itu.

I learns two:
Do it 
&
  Understand them!


 

P/s: Gather the knowledge, I really wanna be a better person.

I'm a Hipokrit person, u never knew what inside me, not until I told u.

Bubye Peeps!!!
Love yaa. <3
       emmalinnaggie