expressing the inspired little DREAM.

ART OF LIFE.SIMPLE.ABSTRACT.INSPIRED.



Sunday, 28 October 2012

Hanya Memuji, Hanya Mengata.

Betul apa orang putih kata : " don't judge the book by it's cover". dengarlah kata orang kita, " tak kenal maka tak cinta."
ya! aku setuju betul.

Acap kali makcik-makcik and pakcik-pakcik berbisik kalo anak dara sebelah umah bawa teruna rambut perang, seluar londeh sampai nampak jenama spandernya.

" amboi, macam tu rupanya taste anak Mak Limah tu yer. hmm. rugi je hantar tinggi-tinggi belajar kat universiti, balik-balik je nak kahwin ngan budak jalanan."

Amboii kau! panas. panas. panas.
mana aku tahu? aku pon salu lepak ngan makcik-makcik aku okay! heee.

And bila nampak anak sedara depan umah kawin ngan anak orang berada, orang kaya: pakai smart. bergaya. berkerjaya. berjaya. Ya, handsome juga.

" wahhh! hebat lahhh anak kau! dapat orang kaya, muka tampan macam artis luar negara, berkerjaya. untung anak kau. bertuah badan yerrr~~"

Hmmm. memuji-muji kau yer..

setahun lepas tu :

" baik betul menantu Mak Limah tu, selalu tolong orang kampung. rajin pula tu. bahagia anak Mak Limah tu aku tengok."

" kesian aku tengok anak sedara aku tu. dahla selalu kena pukul dengan suami, sekarang dimadukan pula. "


Ini kisah drama tipikal yang selalu ditayangkan di TV okay! tiada kisah realiti involved. andai ada persamaan, biasalah, drama TV memang berkisarkan kisah benar kan. heee.


p/s :  Inspired by some blogs I have read. >.<

2 comments:

Nur Atirah said...

yeahh , finally , im here !! yihuuu . know me ? . don noe ? waitt , i'll kill u . ekekekeke .

*just kidding . :)

Emmalin Naggie said...

hahahha. of course larr. kita kan housemates. =)